Hur går det till när mina data krypteras och dekrypteras?

Vi använder AES-256-kryptering, den starkaste krypteringsteknik som finns. Vår kryptering är heltäckande, vilket innebär att dina lösenord och din plånboksinformation aldrig lämnar din dator eller enhet utan att först krypteras. All kryptering och dekryptering sker på din enhet, så inga läsbara lösenord skickas någonsin via Internet, inte ens till våra servrar.

Dina inloggningar och din plånboksinformation skickas via en säker TLS-anslutning till våra synkroniseringsservrar, där de lagras i enbart krypterad form. När du synkroniserar med en ny enhet hämtas krypterade data till enheten, och dekrypteras där med ditt huvudlösenord som bara du känner till. Vi genererar krypteringsnycklar från ditt huvudlösenord och ett salt (ett slumpmässigt tal).

Ditt huvudlösenord skickas aldrig via Internet, och det lagras inte på våra servrar. Så i den osannolika händelse att en hackare lyckas ta sig förbi våra brandväggar och få tag i dina krypterade data på våra servrar, så får de ändå jobba mycket hårt för att dekryptera dina lösenord. För lösenordsdelning använder vi RSA-2048-kryptering med offentlig nyckel, så dina lösenord delas i starkt krypterad form och inga privata krypteringsnycklar lämnar någonsin dina enheter.

Mer information finns i vårt faktablad om säkerhet.