Hur använder jag lösenordsgeneratorn?

Lösenordsgeneratorn är det perfekta verktyget för att skapa de komplexa och starka lösenord som säkerhetsexperterna rekommenderar att du använder för att skydda dina onlinekonton. Du kan använda den för att uppdatera lösenord eller för att skapa ett nytt onlinekonto.

Klicka på generatorikonen i True Key-appen för att använda generatorn i webbläsartillägget. Välj vilka teckentyper som ska användas och önskad längd. Klicka sedan på Generera nytt.

Kopiera till Urklipp och klistra in i lämpligt fält.

När ett nytt konto skapas på en webbplats erbjuder generatorn ett nygenererat lösenord via ett popup-fönster bredvid fältet Ange nytt lösenord.

Om du vill söka efter ett genererat lösenord, klickar du på Visa lista över generade lösenord (historik). Här finns alla lösenord samt vilka webbplatser de genererats för. Generatorn är även tillgänglig för mobilappar i iOS- och Android-enheter.

Om du behöver ett nytt lösenord när du reser, till exempel för att skapa ett konto i en ny app, klickar du på generatorikonen i menyn. Kopiera det genererade lösenordet till Urklipp. Ange sedan det nya lösenordet i lämpligt fält i appen genom att hålla ner och trycka på Klistra in.