Hoe worden mijn gegevens versleuteld en ontsleuteld?

We gebruiken AES-256-versleuteling, de sterkste versleutelingstechnologie die beschikbaar is. Onze versleuteling is end-to-end, wat betekent dat uw wachtwoorden en portefeuillegegevens nooit uw computer of apparaat verlaten zonder eerst te worden versleuteld. Alle versleuteling en ontsleuteling wordt op uw eigen apparaat uitgevoerd, wat inhoudt dat er nooit leesbare wachtwoorden worden verstuurd verzonden via internet, ook niet naar onze servers.

Uw aanmeldingen en portefeuillegegevens worden via een beveiligde TLS-verbinding naar onze synchronisatieservers gestuurd, waar de informatie uitsluitend in versleutelde vorm wordt opgeslagen. Wanneer u synchroniseert op een nieuw apparaat, worden versleutelde gegevens op het apparaat gedownload en daar ontsleuteld met behulp van uw hoofdwachtwoord, wat alleen u kent. We genereren versleutelingscodes op basis van uw hoofdwachtwoord en een salt (een willekeurig getal).

Uw hoofdwachtwoord wordt nooit via internet verzonden en wordt niet opgeslagen op onze servers. Dus in het onwaarschijnlijke geval dat het hackers lukt om voorbij onze firewalls te komen en op onze servers uw versleutelde gegevens te bemachtigen, zal het vervolgens nog jaren duren voordat zij uw wachtwoord hebben gekraakt. Voor het delen van wachtwoorden gebruiken we de openbare-sleutelversleuteling RSA-2048, zodat uw wachtwoorden in een sterk versleutelde vorm worden gedeeld en privé-versleutelingssleutels uw eigen apparaten nooit verlaten.

Raadpleeg onze white paper over beveiliging voor meer informatie.