Hoe gebruik ik de wachtwoordgenerator?

De wachtwoordgenerator is een geweldige tool voor het maken van de complexe, sterke wachtwoorden die door beveiligingsexperts worden aangeraden voor het beveiligen van uw online accounts. U kunt deze gebruiken wanneer u wachtwoorden bijwerkt of wanneer u een nieuwe online account maakt.

Gebruik de generator in de browserextensie door op het generatorpictogram in uw True Key-app te klikken. Kies de typen tekens en de lengte die u wilt gebruiken en klik vervolgens op Nieuw genereren.

U kunt het wachtwoord naar het klembord kopiëren en in het juiste veld plakken.

Als u een nieuwe account op een website maakt, verschijnt de generator in een pop-upvenster naast het veld Voer een nieuw wachtwoord in met een nieuw gegenereerd wachtwoord klaar voor gebruik.

Als u een gegenereerd wachtwoord wilt zoeken, klikt u op 'Lijst met gegenereerde wachtwoorden (geschiedenis) weergeven' om de lijst met wachtwoorden weer te geven en de sites waarvoor ze zijn gegenereerd. De generator is ook beschikbaar in de mobiele apps voor iOS- en Android-apparaten.

Als u een nieuw wachtwoord nodig hebt wanneer u onderweg bent, wellicht om een account voor een nieuwe app te maken, tikt u op het generatorpictogram in het menu. Kopieer het gegenereerde wachtwoord naar het klembord en raak vervolgens 'Plakken' lang aan om het nieuw gegenereerde wachtwoord in te vullen in het juiste veld in de app.