Miten tietoni salataan ja niiden salaus puretaan?

Me salaamme tiedot AES-256-salauksella, joka on vahvin käytettävissä oleva salaustekniikka. Tietojen salaus on jatkuva: salasanoja ja lompakon tietoja ei missään vaiheessa siirretä tietokoneelta tai laitteelta salaamatta niitä ensin. Salaus ja salauksen purkaminen tapahtuvat aina omalla laitteellasi, eikä luettavissa olevia salasanoja lähetetä koskaan internetin kautta, ei edes meidän palvelimillemme.

Kirjautumistiedot ja lompakon tiedot lähetetään suojatun TLS-yhteyden kautta synkronointipalvelimillemme, joilla niitä säilytetään aina salatussa muodossa. Kun synkronoit uuden laitteen, salatut tiedot ladataan ensin laitteelle ja sitten niiden salaus puretaan käyttämällä pääsalasanaa, jonka vain sinä tiedät. Luomme salausavaimet käyttämällä pääsalasanaasi ja satunnaista salt-arvoa.

Pääsalasanaa ei koskaan lähetetä internetin kautta eikä sitä säilytetä palvelimillamme. Vaikka hakkerit onnistuisivatkin jollakin konstilla murtautumaan palomuuriemme läpi ja varastamaan salatut tietosi palvelimiltamme, heiltä kuluisi silti vuosikausia salasanojen salauksen purkamiseen. Salasanojen jakamista varten sovelluksessa käytetään julkisen avaimen RSA-2048-salausmenetelmää, jossa salasanat jaetaan vahvasti salatussa muodossa ja yksityiset salausavaimet pysyvät aina käyttäjän laitteilla.

Katso lisätietoja tietoturvan asiantuntijaraportistamme.