Kuinka turvallista kasvojen käyttö kirjautumisessa on? Kuinka turvallista sen on verrattuna sormenjäljen käyttöön? Entä iiriksen käyttöön?

Mikään biometrinen tekniikka ei ole paras kaikissa mahdollisissa tilanteissa.

On otettava huomioon monia eri tekijöitä, muun muassa laitteen ominaisuudet, valaistus, sijainti ja käyttäjien odotettu määrä. On myös muistettava, että biometriset tekniikat ovat eri kehitysvaiheissa.

Esimerkiksi sormenjäljen tunnistusta on käytetty kuluttajatuotteissa jo vuosia. Iiriksen tunnistus sen sijaan on kuluttajille vielä suhteellisen tuntematon tekniikka, mutta se on kehittyessään osoittautumassa näistä kahdesta tunnistustekniikasta tarkemmaksi.

Kehittämämme kasvojen tunnistuksen on tarkoitus toimia kattavasti eri laitteilla – tietokoneilla, taulutietokoneilla ja puhelimilla – ja sitä käytetään yhdessä luotetun laitteen kanssa. Tämä merkitsee, että True Key -sovelluksen käyttäjä voi käyttää kasvojen tunnistusta vain omalla laitteellaan.

Tietoturvaa lisää entisestään tehostetun kasvotoiminnon ottaminen käyttöön tai kasvojen yhdistäminen toiseen todennustekijään henkilöllisyyden vahvistamisessa.